Wat is een mobiele ervaring

Smartphones, tablets en andere draagbare devices hebben onze leefwereld overgenomen. Via een app store (Google Play of Apple App store) kan je apps toevoegen waardoor je extra functies aan je apparaat kan toevoegen.

De mobiele applicatie dient vooral als digitale gids tijdens de interactieve beleving. Deze informatie is beschikbaar in tekst/video vorm maar ook bvb door de integratie van een chatbot.

Hoe pakken we dit aan

Voor de ontwikkeling van de mobiele applicatie gebruiken we native IOS en/of Android code of vernieuwende frameworks. De keuze om voor een native ontwikkeling te kiezen zorgt er bijvoorbeeld voor dat transities en animaties heel natuurlijk en zonder vertragingen aanvoelen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid sneller gebruik te maken van native hardware zoals camera voor AR, acceloremeters en NFC chips. Dit allemaal omdat de experience van de gebruiker centraal staat.

Frameworks zoals Flutter en React Native worden ook gebruikt. Waarbij Flutter ook geen enkele impact heeft op performantie maar de kost van development toch drastisch kan verlagen. Deze keuze van technologie hangt van project tot project af. Bij het gebruik van dergelijke frameworks kan de totale projectkost dus ook drastisch wijzigen.

Onze ervaring leert dat we de nodige aandacht moeten besteden aan een volledig inclusief ontwerp. Hierbij houden we rekening met toegankelijkheid voor een breed en divers publiek. Design richtlijnen en patronen van de klant worden toegepast. Alsook het vermijden van te veel tekst, een goed gebruik van contrast en licht en duidelijke gebruiker scenario’s zijn slechts enkele voorbeelden waar een goede mobiele app voldoet.

Hoe kan een mobiele app een waarde toevoegen aan jouw business?
Welke mogelijkheden bestaan er om klanten beter te bereiken?
Hoe kan ik effecienter met mijn werknemers communiceren?
En hoe gebruiken jullie eindgebruikers hun device nu echt?

Dit zijn vragen waar Bazookas een antwoord op biedt.

Strategie, concept, design, technologie keuze, development en onderhoud: We staan je in iedere stap bij.

Ideaal voor

Een mobiele app is ideaal voor: